Het beheren van het programma op een Core Mode server

Een server in de Core Mode heeft geen GUI. Daarom kunt u het programma alleen op afstand beheren met behulp van de Kaspersky Security Center-console of lokaal op de opdrachtregel.

De toepassing beheren met behulp van de Kaspersky Security Center-console

Het installeren van het programma met behulp van de Kaspersky Security Center-console verschilt niet van een normale installatie. Bij het aanmaken van een installatiepakket kunt u een licentiecode toevoegen om het programma te activeren. U kunt een Kaspersky Endpoint Security for Windows-code of een Kaspersky Security for Windows Server-code gebruiken.

Op een Core Mode-server zijn de volgende programmaonderdelen niet beschikbaar: Web Threat Protection, Mail Threat Protection, Webcontrole, BadUSB Attack Prevention, File Level Encryption (FLE), Kaspersky Disk Encryption (FDE).

Opnieuw opstarten is niet nodig bij de installatie van Kaspersky Endpoint Security. Opnieuw opstarten is alleen nodig als u incompatibele programma's moet verwijderen alvorens u de installatie kunt starten. De computer opnieuw opstarten is mogelijk ook vereist wanneer u de programmaversie updatet. Het programma kan geen venster weergeven waarin de gebruiker wordt gevraagd de server opnieuw op te starten. U kunt leren over de noodzaak om de server opnieuw te starten vanuit rapporten in de Kaspersky Security Center-console.

Het beheren van het programma op de Core Mode-server verschilt niet van het beheren van een computer. U kunt beleid en taken gebruiken om het programma te configureren.

Het beheer van het programma op Core Mode-servers omvat de volgende speciale overwegingen:

Het programma vanaf de opdrachtregel beheren

Wanneer u geen GUI kunt gebruiken beheer Kaspersky Endpoint Security dan vanuit de opdrachtregel.

Voer de volgende opdracht uit om het programma op een Core Mode-server te installeren:

setup_kes.exe /pEULA=1 /pPRIVACYPOLICY=1 /s

Voer de volgende opdracht uit om het programma te activeren:

avp.com license / <activatiecode of licentiebestand>

Voer de volgende opdracht uit om de status van het programmaprofiel te controleren:

avp.com status

Voor de volgende opdracht uit om de lijst met opdrachten voor programmabeheer te bekijken:

avp.com help